Friday, September 9, 2011

Android için Okey

6 Haziran'daki yazımda Okey Mini'nin 10 bin Android cihazda kurulu olduğunu yazmıştım. Aradan geçen 3 ay boyunca Okey Mini 45 bin kullanıcıya ulaştı. Bu yazıyı 50 binde yazmayı düşünüyordum ama sabredemedim :)

Android Markette uygulaması olanlar bilirler Developer Console'da çeşitli istatistikler yer alıyor. Bu istatistikleri paylaşmak istiyorum. Türkiye'deki Android kullanıcılarının bir kısmı hakkında (en azından okey sevenler hakkında) ilginizi çekebilecek veriler var.

İlk olarak Okey Mini'nin Nisan 2011'den bugüne kullanıcı sayısı grafiğini görüyorsunuz. 78 bin download olmasına rağmen 45 bin cihazda kurulu. Bu da demek oluyor ki her 100 kişiden 57'si uygulamayı beğenmiş ve kurduktan sonra kaldırmamış. Bu yüzde 57 değerini gerçekten çok az buluyorum keşke diğer uygulama geliştiricileri de bu şekilde raporlar paylaşsa da genel olarak active installation yüzdesi hakkında fikir sahibi olabilsek.

Aşağıdaki resim kullanıcıların 5 üzerinden verdiği puanları gösteriyor. Yeni versiyonu 1.2.x markete gönderdikten sonra 4.6 olan ortalama 4.5'e düştü. Android Market'teki tüm uygulamaları değerlendirdiğinizde genel olarak 4 ve üzeri puandaki uygulamalar iyi uygulamalar olarak kabul edilebilir (bana göre).

Okey Mini'nin kullanıcılarının büyük bir çoğunluğunun Türk kullanıcılar olduğunu tahmin ediyorum. Okey'i bizim oynadığımız kurallarla oynayan başka bir ülke yoktur heralde. İlk istatistiğimiz Android versiyonları ile ilgili. Android 2.3.3 burada başı çekiyor. Android 3.0 ve 3.1'in olması tabletlerde de oyunun oynanabildiğini gösteriyor.Bu istatistikten çıkartılabilecek en sinir bozucu sonuç ise piyasada bulunan Android cihazlarda 10 farklı Android versiyonu bulunması.

Sıradaki istatistik Okey Mini'yi oynayan Android kullanıcılarının cihazları ile ilgili. En fazla kullanılan ilk iki cihaz Samsung Galaxy S ve S2. HTC Desire HD de 3. sırada yer alıyor. Okey Mini için konuşacak olursak Samsung cihazların ezici bir üstünlüğü var.

Olur da Okey Mİni kullanıcı sayısı 100 bin'e ulaşırsa istatistikleri tekrar paylaşırım. Bu rakamlar son zamanlarda operator kampanyaları ile ne kadar çok android cihaz satıldığını da göstermiş oluyor bence. Son olarak Android candır diyerek sözlerime nokta koyuyorum.

9 comments:

rifat said...

Cok guzel ;-) anlatmissin da benim bi sikayetim var :'( fikrabaz da share butonu koyarasan cok memnun olurum facebook da paylasabilmemiz icin tesekkurler takipteyim :-)

Arda Balkanay said...

bu yazi yeni bir guncelleme istiyor sanirim. 45bin gerilerde kalmadi mi ?

İlkin Ulaş BALKANAY said...

Arda 135bin device, 310bin download oldu. Haklisin yeni bir istatistik yazisi lazim :)

Serkan APUL said...
This comment has been removed by the author.
İlkin Ulaş BALKANAY said...

@Serkan 4 tane android cihazim olmadigi icin deneyemedim fakat 4 kisi oynadiklarini soyleyen kullanicilar var.

Ilk firsatta deneyip problem varsa halletmeye calisacagim.

cengizkhaan said...

6-7-8-9-10 6-7-8-9-10 11-12-13-1 seklindeki diziliste arada bosluk birakilamadigi icin bitilemiyor. Bilginize!
Zevkle oynuyoruz elinize saglik.

cengizkhaan said...

6-7-8-9-10, 6-7-8-9-10 ve 11-12-13-1 dizilisinde bosluk birakilamadigi icin bitmek mumkun olmuyor.
Guzel oyun zevkle oynuyoruz. Ellerinize saglik.

Unknown said...

Bizde 4 kisi oynayamiyoruz. Enfazla 3

dukan60 said...

Merhaba. Android telefonlar ilk çıktığından beri sadece sizin programınızı kullanıyorum. Şimdi yeni telefonum note 5 e de yükledim ama hangi tuşuna bassam da ayarlar menüsüne giremedim.ben mi bir yanlış yapıyorum yoksa bu cihaz ve benzerleri için programınızın açılış ekranına ayarlar için bir tuş mu konulmalı? Saygılarımla. .. orhanmazman@hotmail.com