Monday, June 6, 2011

Yunan Adaları Turu - Mykonos - Haziran 2011

Sabah uyandığımızda gemi Mykonos'a yanaşmıştı. Bugün için sabah kasaba turuna katılmadık. Öğle yemeğinden sonra yapılacak olan Paradise Beach turu için bilet aldık. Kahvaltıdan sonra aşağıdaki fotoğrafta gözüken plajda denize girdik. Bu fotoğrafı geminin terasından çektim.




12:30'da öğle yemeği için restorana gittik. Açık büfe serviste yemeklere saldıran insanların açlıklarının geçmesi için oturduğumuz yerde bir yarım saat yemeklerin başının tenhalaşması bekledik. Denizde olmanın verdiği pisikoloji yüzünden midir nedir insanlar bir daha yemek bulamayacaklarmış gibi tabaklarını doldurup, daha sonra da tabaklarının yarısını yemeden kalkıp gidiyorlardı. Sanırım bu bütün "herşey dahil" tatil paketlerinde böyle oluyor. (Bu bizim ilk herşey dahil tatilimiz)
Saat 2'de Paradise Beach'e gitmek için otobüslere bindik. Aşağıdaki fotoğrafı limandan ayrılırken çektim. Vodafone'da çalıştığım için ufak bir Vodafone reklamı yapayım dedim. Şaka bir yana burada en çok tercih edilen operator Vodafone GR imiş.





Paradise Beach, adı gibi cennetten bir köşe bir yer değil. Çok daha güzel plajlar gördüm (Mesela Fethiye-Ölüdeniz). Burasının cennetliğinin doğal güzelliğinden değil eğlencesinin sınırsız olmasından olduğunu daha sonra rehberlerden öğrendik. Dum-Tıs'lı müziklerden hoşlanıyorsanız ve kokteyl seviyorsanız bu plaj tam size göre. Saat 17'de müziği hafiften vermeye başlıyor DJ'ler. Saat ilerledikçe müziğin ritmi ve sesi artıyor.





Aşağıdaki fotoğrafta tüm kumsal gözüküyor. Deniz çok temiz. Şnorkel ile küçük bir tarama yaptım ve durum Midilli'dekinden farksız : bol ve büyük balıklar...





Plaj beklediğim kadar pahalı değil. Bir şemsiye iki şezlong fiyatı 12 Avro, bira 3-4 Avro, kokteyler 6-10 Avro arası fiyatlardaydı. Bu fotoğrafı da Dum-Tıs'lı eğlencenin hafiften başladığı saatlerde çektim.



Gemideki odamızın Mykonos manzarasını gösteren bir fotoğraf. Odamız 4. katta ve beklediğimden daha güzel. Otel odasını aratmıyor diyebilirim.



Bu da bu yazının bonus fotosu olsun. Okuyan herkese şans getirsin :D

1 comments:

Hasan Ünal said...

Abi, plaj bana biraz Kilyos'u andırıyor :)