Sunday, June 5, 2011

Yunan Adaları Turu - Midilli - Haziran 2011

Bugün ilk güne göre daha güzel geçti. Sabah kahvaltısının ardından acil durum tatbikatı anonsu yapıldı ve odamızdaki can yeleklerini giyip krokide işaretlenen toplanma yerine gittik. 500 kişilik yolcu taşıyan gemide tatbikata sadece 50 yolcunun katılması, bize birşey olmaz mantığından başka birşey değildi bence.

Saat 11 gibi gemi Midilli Adası limanına yanaştı. Yunanistan'ın en büyük 3. adası olan Midilli Ayvalık'a Yunanistan ana karasından daha yakın. Geminin terasından Türkiye kıyıları çok net görülebiliyor. Türkiye'ye o kadar yakınız ki Vodafone Midilli'de full çekiyor.




Kaptan cruise gemisini adeta şehir hatları vapurunu iskeleye yanaştırır gibi Midilli Limanına park etti. Gemiden iniş de resimde görüleceği gibi İstanbul'un güzelim vapurlarını aratmadı. Tek fark gemi henüz yanaşmadan karaya atlayan tipler yoktu :)


Bugün rehberler eşliğinde yapılan Midilli adası turuna katılmadık. Adayı kendimiz gezelim istedik. (Aslında iki kişi 120 Avro veresim gelmedi 4 saatlik ada turu için) Gemiyi saat 3'te terkedebildik. 7 buçuğa kadar vaktimiz vardı. Bir karar vermemiz gerekiyordu: Antik tiyatro, tarihi kilise mi yoksa plaj mı? "Bu sıcakta kim gidecek antik tiyatroya" diye içimden söyleniyordum ki Nurten "Plaja gidelim mi?" diye sordu. "Sen nasıl istersen bir tanem..." derken içimden de "ohhh be" diyordum.



Bu yıl deniz sezonunu Midilli adasında açmış olduk. Henüz denize girememiş arkadaşların gücüne gitmesin ama deniz çok güzeldi. Ege Denizi'nin bizim kıyılarımızda bir çok yerinde denize girdim, daldım fakat Midilli'de deniz altı bizim oradakinden farklıydı. Deniz daha temiz, balıklar daha çok ve daha büyüktü. Bu mevsimde kolum kadar kefalleri, kafam kadar karagözleri görünce bizde niye yok bunlar diye düşünüyor insan. (Neden olmadığı belli aslında, aç gözlü ve bilinçsiz avcılar...)

Aşağıdaki fotoğraftaki heykel biraz tanıdık, gemiye döndükten sonra ufak bir google araştırmasının ardından NewYork'taki Özgürlük Heykeli'nin minyatürü olduğunu öğrendim. Amerika'da çalışmış bir vatandaş memleketine döndükten sonra orada görüp beğendiği heykelin küçük bir kopyasını adanın kıyısına yaptırmış.



Deniz sefasının ardından gemiye döndük. Biz akşam yemeğimizi yerken gemimiz Santorini Adası'na gitmek için Midilli'den ayrılıyordu. Saat 23:00'te Seda Sayan konseri varmış, biraz bakalım sarmazsa casino'ya gider zar atarız :)


2 comments:

ender said...

14 Ağustosta aynı gemiyle Yunan adaları gezisi yapıcam. Her güne bi ekstra tur koymuşlar. 3 kişi gidince epey pahalı oluyor. Özellikle tavsiye ettiğiniz bi tur var mı. kendimiz gezmeye çalışsak zorlanır mıyız?

İlkin Ulaş BALKANAY said...

Merhaba, http://ilkinbalkanay.blogspot.com/search/label/Yunan%20Adalar%C4%B1 adresi altındaki yazılarda yapılan yorumlara bakabilirsiniz. İyi tatiller...